2013. 04. 26.

Boldog II. János Pál szentté avatása

A vatikáni bizottság megállapította egy II. János Pál közbenjárásának tulajdonított gyógyulásról, hogy tudományosan megmagyarázhatatlan. Ha a teológiai bizottság jóváhagyása is megtörténik, II. János Pált még idén szentté avathatják.
Az esetet Slawomir Oder, II. János Pál szenttéavatási ügyének posztulátora terjesztette a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának orvosi bizottsága elé januárban. Mint ismeretes, egy személy boldoggáavatásához egy csodára van szükség, a szenttéavatáshoz pedig egy másodikra, amelynek a boldoggáavatási szertartás után kell történnie.   

Az orvosok azonnal megkezdték az eset kivizsgálását, és néhány napja egyhangúlag kimondták, hogy a gyógyulás orvosilag megmagyarázhatatlan. Az eset most a Szenttéavatási Ügyek Kongregációja által felállított teológusbizottság elé kerül. Pozitív állásfoglalásuk esetén a kongregációban dolgozó bíborosoknak is meg kell erősíteniük a csoda megtörténtét. Ezután a pápa jóváhagyásával megkezdődhetnek az előkészületek a szenttéavatásra, amire – a bizottság gyors vizsgálatából ítélve – akár 2013-ban sor kerülhet – írja a Vatican Insider.
Magyar Kurír (mk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése