2013. 04. 26.

Ferenc pp bérmál

Ferenc pápa 44 hívőnek szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. A fiatalok az egyház azon arcát tükrözik majd, ahol szenvedő emberek élnek – mondta a programbemutató alkalmával Fisichella érsek.
Salvatore Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke ismertette a hit évének két újabb programját: április 27-én és 28-tartják  a bérmálkozásra készülők és új bérmáltak napját, május 3-án és 5-én a testvériségek és a népi vallásosság napját rendezik meg.

A 2013-ban bérmálandók és megbérmáltak a rendezvény során találkoznak a Szentatyával, amelyre eddig mintegy 70 ezren jelentkeztek. Ferenc pápa 44 hívőnek szolgáltatja majd ki a bérmálás szentségét, akik a világ különböző földrészeiről érkeznek elsősorban problémákkal küzdő országokból, továbbá, ahol a keresztények nehéz helyzetben vannak.

A bérmálásra készülők többségében fiatalok. Számuk elérheti a 46-ot is abban az esetben, ha a Haitiról várt két fiatal megérkezik Rómába. A fiatalok az egyház azon arcát tükrözik majd, ahol szenvedő emberek élnek – mondta a programbemutató alkalmával Fisichella érsek.

Május 3-án és 5-én a konfraternitások vagyis testvériségek napját rendezik meg sor, amely elsősorban a különböző helyi szokásokra irányítja majd a figyelmet. Eddig mintegy 55 ezer résztvevő jelentkezett az eseményre, amelynek alkalmával Ferenc pápa ismét szentmisét mutat be a résztvevőknek.

Fisichella érsek elmondta, minkét rendezvényt megelőzi egy jelképes körmenet, amely a Szent Péter téri obeliszktől az apostolfejedelem sírjához vezet, ahol a résztvevők megvallják hitüket, majd egy rövid katekézist tartanak.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése